Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Izgara

Balık, yediden yetmişe herkesin yemesi gereken ve severek tükettiği besleyici bir lezzettir. Kış aylarında fazlasıyla tercih edilen balık, genellikle hafta sonları sofralarımızda yer bulur. Balık, hangi şekilde hazırlanırsa hazırlansın, enfes bir lezzete sahiptir. Ancak içine kullanılan sosların oldukça önemi bulunmaktadır. İster tava, ister buğulama, isterse de ızgara olarak hazırlayalım, mutlaka soslamak gerekir. Özellikle balık ızgara, bir pazar günü haftanın yorgunluğunu atmak için açık havada dostlarımızla birlikte hazırlayıp yiyeceğimiz bir lezzettir.

Balık ızgara için kesinlikle deniz balıkları, iri balıklar ve yağlı balıklar tercih edilmelidir. Aksi takdirde balık hem ızgaraya yapışır hem de kuru ve lezzetsiz olur. Bu da pek keyif vermez. Balık, ızgarada pişirildiğinde hiçbir şekilde yağ çekmez; aksine, fazla yağı da akar. Bu nedenle diyet yapanlar için de çok iyi bir alternatiftir. Birçok diyetisyen uzman, kilolu kişilere makul miktarda balık ızgara tavsiye etmektedir.

Enfes bir mevsim salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde, balığı fazla kurutmadan ve ızgaraya yapışmadan nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenmek isterseniz, sizlerle paylaştığım tarife sadık kalmanız yeterli olacaktır.

Balık Izgara İçin Gerekli Malzemeler

  • Kişi sayısına göre levrek, somon veya alabalık (tercihinize göre değişir)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Biraz tuz
  • 1 adet limon
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle balık pazarından en taze ve iri, yağlı balıkları alıyoruz. Daha sonra pullarını ve içini temizleyip yıkıyoruz. Ardından her iki yanına birer çizik atıyoruz. Temizlediğimiz balıkların suyunu süzmesi için süzgece koyuyoruz ve bu arada terbiye sosunu hazırlıyoruz.

Terbiyesi için sıvı yağı bir kaseye alıp içine karabiber, tuz ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra suyunu süzen balıkların içine ve üzerine iyice bu sostan sürüyoruz. Bütün balıkları terbiye edip bir tabağa diziyoruz.

Balıkları pişireceğimiz ızgaranın her yerine ortadan kestiğimiz kuru soğanı sürüyoruz. Bu işlem, balığın ızgaraya yapışmaması için önemli bir püf noktasıdır. Daha sonra ısınan ızgaranın üzerine balıkları yatay şekilde diziyoruz. Her iki tarafını da eşit şekilde, dilediğimiz miktarda pişirip servis tabağına alıyoruz. Diğer balıkları da aynı şekilde pişirip, üzerine halka şeklinde dilimlenen kuru soğan ve birkaç dal maydanozu serpip, bir dilim limon ve salata eşliğinde servis yapıyoruz.

Şimdiden ellerinize sağlık, sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Japon Balığı Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Balık Gölde Kıvrıla Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Balık Gölde Kıvrıla Türleri ve Özellikleri

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Prenses Balığı Türleri ve Özellikleri

Sarı Prenses Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Fok Balığı Türleri ve Özellikleri

Fok Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Yunus Balığı Türleri ve Özellikleri

Yunus Balığı Türleri ve Özellikleri

Mürekkep Balığı Türleri ve Özellikleri

Mürekkep Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Doğumu Nasıl Olur?

Balık Doğumu Nasıl Olur?

Balık Nasıl Tutulur?

Balık Nasıl Tutulur?

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Çupra Balığı Türleri ve Özellikleri

Çupra Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yağı Hapı Faydaları ve Kullanımı

Balık Yağı Hapı Faydaları ve Kullanımı

Kefal Balığı Türleri ve Özellikleri

Kefal Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri