Balık Kalori?
15 Mayıs 2024

Balık Kalori?

Balık Kalori, Balık bilindiği üzere içinde bulunan mineral ve vitamin açısından oldukça faydalı bir besindir. Bunların arasında en önemli olanı ise omega-3 insan vücudu için son derece faydalı maddelerden birisidir. Balıkların türüne göre içermiş olduğu mineral ile vitamin çeşitleri oldukça farklılık gösterse bile genel olarak şu besin değerlerine sahiptirler. Aşağıda belirtilen bilgilerde balık kalori cetvelini görebilirsiniz.

Balıkta Bulunan Besin Değerleri; İyot, Omega-3, Protein, Fosfor, B6 vitamini, Magnezyum, Omega-6, E vitamini, Çinko, B12 vitamini, A vitaminidir.

1 Porsiyon Balık Çeşitleri Kaç Kalori Değeri İçermektedir?

100 gram çeşitli balık çeşitlerinin kalorisi şöyledir;
  • Barbunya (Yağsız fileto): Barbunya 76 kalori
  • Hamsi (Konserve): 82 kalori
  • Somon: 40 kalori
  • Hamsi (Yağsız fileto): 172 kalori
  • Ton balığı (Konserve): tam 116 kalori
  • Alabalık (Pişmiş): 150 kalori
  • Midye: 194 kalori
  • Levrek (Pişmiş): 123 kalori
  • Uskumru (Pişmiş): 134 kalori
  • Karides (Pişmiş): 98 kalori
  • Sazan (Kızartılmış): 162 kalori
  • Sardalye (Domates sosunda): 1128 kalori
  • Alabalık (Çiğ): 129 kalori
  • Palamut (Kızarmış-pişmiş): 211 kalori
  • Alabalık (Tütsü): 141 kalori
  • Sardalye (Konserve): 208 kalori
  • Lüfer (Pişmiş): 159 kalori
  • Sardalye (Zeytinyağı ile kızartılmış): 235 kalori
1. Çupra (Çipura) Balığı Kaç Kalori

Kültür ve deniz balığı olarak piyasada bulunmakta olan bir balık çeşididir. Bir adet çipura balığı yaklaşık 250 gram civarındadır.

1 adet kültür çipura balığı kaç kaloridir; Fırınlama ya da ızgara ile: 400 kaloridir. Pişmemiş (Taze): 325 kaloridir.

2. Alabalık Kaç Kalori

Tatlı su balıklarından olan alabalık dere kenarlarında, nehirlerde özellikle de kaya diplerinde ve nehirlerde oldukça fazla bulunan alabalık genelde piyasada yetiştirme yani çiftlik alabalığı olarak tüketilmektedir. Gökkuşağı alabalık türü ise en çok bilinen türüdür.

1 adet alabalık pişmemiş: olarak tam 260 kalori civarındadır. 1 adet alabalık ızgara pişirme yöntemiyle ya da fırında: 310 kalori civarındadır. 1 adet alabalık ortalama 200 gram gelmektedir.

3. Hamsi Balığı Kaç Kaloridir

100 gram civarındaki taze hamsi balığı yaklaşık 200 kaloridir. Pişirme yöntemine göre ise 250-300 kalori değerine ulaşmaktadır.

4. Levrek Balığı Kaç Kaloridir

Levrek balığı türü de kültür ve deniz balığı olarak tezgâhlarda vatandaşa sunulmaktadır. Bir adet orta boy büyüklüğündeki kültür levrek balığı yaklaşık 300 gramdır.

1 adet kültür levrek balığı pişmemiş şekilde ortalama 420 kaloridir. Fırında pişirilerek tüketildiğinde ise yaklaşık 546 kaloriye sahiptir.

Balığı limon dilimleri yeşillik ve soğanla birlikte iyice harmanlayıp pişirerek de yiyebilirsiniz. Balığı diyet listenize gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. Diyet yaparken et yemeklerinin yerine balık yiyebilirsiniz. Balık sizin için oldukça doyurucu ve lezzetli bir seçenek olmaktadır. Fırında veya ızgarada yağsız şekilde pişirerek de yiyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balığın Faydaları Nelerdir?

Köpek Balığı Türleri ve Özellikleri

Köpek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Somon Balığı Türleri ve Özellikleri

Somon Balığı Türleri ve Özellikleri

Müren Balığı Türleri ve Özellikleri

Müren Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Lepistes Balığı Türleri ve Özellikleri

Lepistes Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fener Balığı Türleri ve Özellikleri

Fener Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Balık Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Kalkan Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalkan Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Avı Nasıl Yapılır?

Balık Avı Nasıl Yapılır?

Balıkta Bulunan Vitaminler Nelerdir?

Balıkta Bulunan Vitaminler Nelerdir?

Lüfer Balığı Türleri ve Özellikleri

Lüfer Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaya Balığı Türleri ve Özellikleri

Kaya Balığı Türleri ve Özellikleri

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Ege Balıkları Türleri ve Özellikleri

Ege Balıkları Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Fil Balığı Türleri ve Özellikleri

Fil Balığı Türleri ve Özellikleri