Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Balık Ekmek, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan balık ekmek oldukça faydalı bir besin türüdür. Balığın içerisinde bulunan mineraller sayesinde özellikle çocukların gelişmesi döneminde çok önemli bir yere sahiptir. Denize kıyısı olan bölgelerde sürekli olarak canlı canlı tutulan balıkların güzelce temizlenerek satışa sunulması nedeniyle bu lezzet ülkemizde çok fazla tüketilmektir. Ekonomik ve doyurucu özelliği nedeniyle birçok balıkçıya ayrı bir kapı olan balık ekmeğin yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Evlerimizde temizlenen balıkların annelerimiz veya eşlerimizin ellerinin lezzetleriyle ekmek arasına çekilerek yenebilen bu lezzet. Yapılacak olan bir deniz gezisi sonrasında usta ellerden de tüketme imkânı bulunmaktadır.

Balık Ekmeğin Nasıl Yapılır?

Mangallarda ve kızartarak yapılan balık ekmeğin iki türlü yapılış bulunmaktadır. İlki yağlı olan balık türlerinden uskumrunun şişlere takılarak köz ateşinde güzelce yapılan balık ekmek çoğunlukla yağda kızartılarak satışa sunulmaktadır. Bugün sizlerle Eminönü sahilinde yapılan pratik balık ekmek tarifini paylaşacağım.

Balık Ekmek Malzemeleri
  • 3-4 adet balık
  • 200 Gram mısır unu,
  • 300 gram sıvı yağ,
  • Tuz,
  • 1 adet Kuru soğan,
  • 1 adet marul,
  • Lavaş ekmek
Balık Ekmek Nasıl Yapılır?

Balıkçıdan alınan 3-4 adet balık güzelce temizlenir. Bağırsakları temizlenen ve başı kopartılan balığın kılçıkları bıçak yardımı ile söküldükten sonra yıkanır. Akabinde 5-10 dakika kadar suyunun süzülmesi beklenir. Yıkanan balığın suyu süzüldükten sonra tuz ile karıştırılan mısır ununda güzelce unlanır. Unlanma işlemi tamamlandıktan sonra bir tavanın içine yetir miktarda sıvı yağı koyulur. Kızan yağa balıklar koyulur 6-7 dakika sonra bir tarafı pişen balığımızın bu defa diğer tarafı pişirilir. İki tarafı piştikten sonra lavaş ekmeğin üzerine balığımız çekilir. Üzerine daha önceden ince ince doğramış olduğumuz kuru soğan ve doğranmış marul serpilir. Üzerine bir tutam tuz serpildikten sonra tüketilmek üzere servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Gözü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Balık Gözü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Beta Balığı Türleri ve Özellikleri

Beta Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Kemikli Balıklar Türleri ve Özellikleri

Kemikli Balıklar Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sokar Balığı Türleri ve Özellikleri

Sokar Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Türleri ve Özellikleri

Çupra Balığı Türleri ve Özellikleri

Çupra Balığı Türleri ve Özellikleri

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Türleri ve Özellikleri

Balık Türleri ve Özellikleri

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Köpek Balığı Türleri ve Özellikleri

Köpek Balığı Türleri ve Özellikleri

Tatlı Su Balıkları Nelerdir?

Tatlı Su Balıkları Nelerdir?

Zebra Ciklet Balığı Türleri ve Özellikleri

Zebra Ciklet Balığı Türleri ve Özellikleri

Fırında Balık Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Tarifi ve Malzemeleri

Lepistes Balığı Türleri ve Özellikleri

Lepistes Balığı Türleri ve Özellikleri

Akvaryum Balıkları Türleri ve Özellikleri

Akvaryum Balıkları Türleri ve Özellikleri

Balık Avı Nasıl Yapılır?

Balık Avı Nasıl Yapılır?

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Balık Çeşitleri Nelerdir?