Balık Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Balık Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık yemekleri, balık içeriğindeki besin maddeleri iken oldukça sağlıklı ve faydalı yiyeceklerden biridir. Besin değeri yüksek gelişimimiz için oldukça faydalı olan balık uzmanların önerisine göre haftada iki kez tüketilmelidir. Balık yemekleri sağlıklı olması ile oldukça da lezzetlidir.

Fırında hamsi yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 kilo hamsi
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 limon
Fırında hamsi yapımı, fırında hamsi yapımı için bir kilo hamsi temizlenir ve iyice yıkanır. Yıkanan hamsiler derin bir kaba alınır. Balıkların üzerine bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz biber atılır ve karıştırılır. Ardından sıvıyağ ilave edilerek balıklar fırın tepsisine dizilir. Bir adet limon ince ince dilimlenerek balıkların üzerine dizilir ve ardından fırına verilir. 180 derecede 40 dakikaya yakın kontrollü bir şekilde pişirilir. Ardından mezeler ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Mantarlı balık yapımı için gerekli malzemeler
  • 2 adet levrek
  • 10-15 adet mantar
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Mantarlı balık nasıl yapılır?

Mantarlı balık yapımı için iki adet levrek yıkanır ve temizlenir. Kişi sayısına göre balık miktarı arttırılabilir. Balıkları yıkanıp temizlendikten sonra tuzlanır. Bir tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ konularak ocağa alınır ve tavanın altı açılır. Yağ ısınınca balıklar kızgın yağımda arkalı önlü kızartılır. Kızaran balıklar fırın tepsisine alınır. Kızartma işlemi ile sadece dış kısmı mühürlenir. İçi tam olarak pişmez. Bu nedenle tekrar fırınlamak gerekir. Balıklar fırın tepsisine alınıp bir kenara alınır ve bu sırada mantarlı kısım hazırlanır. Soğan ve patatesler soyulur ve her ikisi de küçük küpler şeklinde doğranır. Ardından havuç ve biberler sarımsaklar doğranır. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ alınır. Mantarlar yıkanarak kurulanır. Tava ocağa alınır ve altı açılarak yağ ısıtılır. Mantarlar küçük ise bütün bir şekilde çok büyük ise birkaç kesik atılarak tavaya alınır. Yüksek ateşte suyunu bırakmadan kızartılır. Ardından diğer sebzeler eklenir. Hepsi güzelce sotelenir. Tuz ve baharatlar atılır. Ocak kapatılır. Sotelenen bu sebzeler fırın tepsisindeki balığın üzerine dökülür ve fırına verilir. 170 derecede 15 dakika pişirilir ve ardından fırından alınıp sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Tavuk Balığı Türleri ve Özellikleri

Fener Balığı Türleri ve Özellikleri

Fener Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yumurtası Türleri ve Özellikleri

Balık Yumurtası Türleri ve Özellikleri

Amerikan Zebra Balığı Türleri ve Özellikleri

Amerikan Zebra Balığı Türleri ve Özellikleri

Eşkina Balığı Türleri ve Özellikleri

Eşkina Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Nasıl Tutulur?

Balık Nasıl Tutulur?

Güncel

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Papağan Balığı Türleri ve Özellikleri

Papağan Balığı Türleri ve Özellikleri

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Vatoz Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Et Balık Kurumu

Et Balık Kurumu

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Ay Balığı Türleri ve Özellikleri

Yunus Balığı Türleri ve Özellikleri

Yunus Balığı Türleri ve Özellikleri

Palyaço Balığı Türleri ve Özellikleri

Palyaço Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Sardalya Balığı Türleri ve Özellikleri

Sardalya Balığı Türleri ve Özellikleri

Kaya Balığı Türleri ve Özellikleri

Kaya Balığı Türleri ve Özellikleri

Uskumru Balığı Türleri ve Özellikleri

Uskumru Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ala Balık Türleri ve Özellikleri

Ala Balık Türleri ve Özellikleri

Balık Malzemeleri Nelerdir?

Balık Malzemeleri Nelerdir?

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Karagöz Balığı Türleri ve Özellikleri

Karagöz Balığı Türleri ve Özellikleri

Dülger Balığı Türleri ve Özellikleri

Dülger Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Balık Kalori?

Balık Kalori?