Somon Balığı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Somon Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Somon balığı tarifi; Somon omega 3 yönünden oldukça zengin bir balık türüdür. Balığın vitamin ve mineral değerlerini bilenlerimiz en az haftada iki gün tüketmeye özen gösteriyoruz. Haftanın iki günü balık tüketenler için en az haftanın bir ya da iki haftada bir balık seçiminizi somon balığından yana tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Somon balığı sade yapıldığında biraz tatsız bir lezzete sahip olabilir. Fakat somonu çeşitli sebzelerle zenginleştirildiğinde enfes bir lezzete sahip olur. Somon balığının birçok pişirim şekilleri vardır. Ayrıca somon balığı enfes bir akşam yemeği olabileceği gibi yemeğe davet ettiğiniz misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz iyi de bir alternatiftir. Somon balığı kızartmasından ziyade ızgara veya fırında daha lezzetli olur. Yağlı bir balık olması özelliğinden dolayı kızartması yapıldığında daha fazla yağ çekecektir. Ben bugün sizlerle sırında somon tarifi nasıl yapılır onu paylaşıyorum. Fakat sizlerle bir püf noktasını paylaşmak isterim somon balığı tarifini vermeden önce. Somon balığını fırında yapmak isteyenler için tavsiyem güveç tavalardır. Güveç tavanın kendine has toprak kokusu ve somonu daha iyi pişirmesinden dolayı benim tercihimdir. Ayrıca somon balığında en önemli unsur sosudur. Sizlerde somunu en lezzetli hali ile pişirmek isterseniz sizlerle paylaştığım somon balığı tarifine uymanız yeterli olacaktır.

Somon balığı tarifi için gerekli malzemeler
  • Kişi sayınıza göre somon fileto ben 4 kişilik 4 adet kullanıyorum,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet kırmızı kapya biberi,
  • 2 adet sarı dolma biber,
Somon Balığı Sosu için
  • 1 limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı susam,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Somon Balığı Üzeri için
  • 10-15 adet çeri domates,
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu,
  • 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı,
Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıkçımızdan en taze somunu alıp bir güzel temizletiyoruz. Daha sonra somunu fileto şeklinde ayırıp soğuk suyla yıkıyoruz. Ardından daha önce de bahsettiğim gibi güveç tavanın içini yağlayıp somon filetoları diziyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız kuru soğanı balıkların üzerine diziyoruz. Daha sonra kırmızı kapya biberini ve sarı dolma biberleri de halka şeklinde dilimleyip kuru soğanların üzerine diziyoruz. Daha sonra fırını çalıştırıp fırın ısınıncaya kadar biz somon için sos hazırlıyoruz.

Küçük bir kâsenin içerisine bir adet limon suyu, zeytinyağı, susam, karabiber, tuz ve incecik kıydığımız sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu somon ve sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra hazırda ısıttığımız 200 derece fırına sürüyoruz.

Somonlar fırında pişerken biz servis esnasında üzerine koyacağımız malzemeleri hazırlıyoruz. Küçük bir tavanın içerisine bir yemek kaşığı Ayçiçek yağını ve çeri domatesleri koyup birkaç dakika kavuruyoruz. Daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz dereotunu ince ince kıyıp içerisine ekliyoruz. Pişen somonları fırından çıkartıp birer porsiyon şeklinde servis tabaklarına alıyoruz. Üzeri için hazırladığımız malzemeden birer kaşık üzerine ekleyip servis yapıyoruz. Somon balığı tarifini denediğinizde beğeneceğinizden eminim bu yüzden şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri

Lagos Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Yılan Balığı Türleri ve Özellikleri

Yılan Balığı Türleri ve Özellikleri

Fok Balığı Türleri ve Özellikleri

Fok Balığı Türleri ve Özellikleri

Mürekkep Balığı Türleri ve Özellikleri

Mürekkep Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Akdeniz Balık Çeşitleri Nelerdir?

Akdeniz Balık Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Balık Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Balık Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Balık Bakımı Nasıl Yapılır?

Balık Bakımı Nasıl Yapılır?

Balık Türleri Nelerdir?

Balık Türleri Nelerdir?

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Misina Balık Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Melek Balığı Türleri ve Özellikleri

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Et Balık Kurumu

Et Balık Kurumu

Eşkina Balığı Türleri ve Özellikleri

Eşkina Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık İsimleri Nelerdir?

Balık İsimleri Nelerdir?

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Balık Sırtı Nasıl Yapılır?

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balığın Faydaları Nelerdir?

Zebra Ciklet Balığı Türleri ve Özellikleri

Zebra Ciklet Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri