Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Balık Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balık köftesi, Köfte denilince bir çoğumuzun aklına tavuk veya kıymalı köfte gelmektedir. Fakat tavuk ve kıymadan nasıl köfte hazırlanıp tüketiliyor ise balıktan da köfte hazırlanabilir. Ben de bugün sizlerle balık köftesini paylaşıyorum. Öncelikle balık köftesi için iri ve etli balıkları seçmeliyiz. Ayrıca küçük kılçıkları olmayan balıklar tercih etmek işimizi kolaylaştıracaktır. Örneğin palamut, mezgit, levrek veya somon gibi balık çeşitlerinden hazırlamak daha kolay ve daha lezzetli olacaktır. Misafirleriniz geldiğinde onları şaşırtacak lezzetler sunmak istiyor iseniz balık köftesi tam isabet olur. Ara sıcak olarak ikram edebileceğimiz balık köftesini önceden hazırlayıp buzlukta uzun süre bekletebiliriz. Böylelikle misafirimiz geldiğinde çabucak çıkartıp pişirebiliriz. Balık köftesinde önemli olan nokta harcının iyi hazırlanmasıdır. Balık köftesi hazırlayacak olanlara benim küçük bir uyarım var. Balıkçınızdan balığın içerisini temizlerken derisini yüzüp kılçığını da almasını rica edin aksi taktirde evde çok fazla zaman ve çaba harcayabilirsiniz. Paylaşmış olduğum tarife uygun hazırladığınız balık köftesinin lezzetine doyamayacaksınız ve ikram ettiğiniz kişiler kesinlikle ikincisini isteyecekler.

Balık köftesi için gerekli malzemeler
  • 1 kilo balık eti Somon, mezgit veya palamut tercih sizin fakat kılçıksız ve derisiz.
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 adet yumurta,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 bağ maydanoz,
  • 1 su bardağı kadar ekmek içi,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Çay kaşığının yarısı ile kimyon,
  • Kızartmak için galeta unu ve sıvı yağ,
  • 2 adet defne yaprağı,
Balık Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle balığı iyice yıkayıp derin bir tencerenin içerisine alıyoruz. Daha sonra içerisine balıklar batası su doldurup defne yaprağını ilave edip 5 dakika kadar haşlamaya bırakıyoruz. Daha sonra derin bir kâsenin içerisine kabuklarını soyduğumuz kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Daha sonra robotta çektiğimiz ekmek içini ince ince kıydığımız maydanozu, bir adet yumurtayı ekliyoruz. Son olarak da tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iç harcını karıştırıyoruz. Bu arada haşlanan balıkların suyunu iyice süzüp harcın içerisine ekliyoruz. Bir güzel yoğurduğumuz balık köftesi harcını buz dolabında yaklaşık 1-1,5 saat dinlendirip çıkarıyoruz. Dolaptan çıkardığımız köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak köfte yapıyoruz. Bütün harç bitinceye kadar köftelere şekil verip bütün köfteleri galeta ununa buluyoruz. Daha sonra yanmaz bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Balık köftelerini teker teker tavaya diziyoruz ve her iki yüzünü de eşit miktarda pişiriyoruz. Balık köftesi fazla yağlı olmaması için kızartma tavasını çok az miktarda sıvı yağ koymakta fayda var yağ bittikçe ilave edilebilir. Kızaran balık köftesini kâğıt havlu serdiğimiz servis tabağına alıyoruz. Bütün köfteler piştikten sonra yağını iyice süzen köfteleri şık bir servis tabağına alıp ister salata eşliğinde ana yemek olarak servis yapabiliriz. İstersek de ara sıcak olarak servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balık Malzemeleri Nelerdir?

Balık Malzemeleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balık Ağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Ağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balıkta Bulunan Vitaminler Nelerdir?

Balıkta Bulunan Vitaminler Nelerdir?

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Kılıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Kılıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Karagöz Balığı Türleri ve Özellikleri

Karagöz Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Balık Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Balık Çeşitleri Nelerdir?

Panga Balığı Türleri ve Özellikleri

Panga Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık İsimleri Nelerdir?

Balık İsimleri Nelerdir?

Palyaço Balığı Türleri ve Özellikleri

Palyaço Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Balık Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Ayı Balığı Türleri ve Özellikleri

Ayı Balığı Türleri ve Özellikleri

Damla Balığı Türleri ve Özellikleri

Damla Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Kılçığı Nasıl Uygulanır?

Balık Kılçığı Nasıl Uygulanır?

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Pulluluk Belirtileri ve Tedavisi

Balık Nasıl Tutulur?

Balık Nasıl Tutulur?

Kemikli Balıklar Türleri ve Özellikleri

Kemikli Balıklar Türleri ve Özellikleri

Balık Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Balık Unu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fırında Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Su Balıkları Nelerdir?

Tatlı Su Balıkları Nelerdir?

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Balon Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Türleri ve Özellikleri

Somon Balığı Türleri ve Özellikleri

Somon Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Çay Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Bakımı Nasıl Yapılır?

Balık Bakımı Nasıl Yapılır?

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Türleri ve Özellikleri

Prenses Balığı Türleri ve Özellikleri

Prenses Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Aslan Balığı Türleri ve Özellikleri

Pirana Balığı Türleri ve Özellikleri

Pirana Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Türleri Nelerdir?

Balık Türleri Nelerdir?